Knivtræf på herregården Knivholt i Frederikshavn i 2006

VENDSYSSEL KNIVMAGERLAUG har igen i 2006 afholdt stort knivtræf på herregården Knivholt ved Frederikshavn lørdag-søndag d. 15 og 16. maj 2005.

Knivtræf igen!! Det er herligt at kunne se frem til noget! Vi har dog svært ved at tro der kan blive ved med at være nyt på bordene. Men også i år blev der vist utrolige ting frem.
 

Denne gang er reportagen lidt mindre end sidste år. Vi var indendørs og det var da en udfordring for fotograferne. Et klogt valg, det kunne være gået noget i fisk hvis vejret havde fulgt udsigten. Igen et herligt arrangement, tak igen til de gæve folk bag træffet, det er altså bare stadig godt klaret!

 

 

Den kommende formand for kulturudvalget i den nye store kommune, Bjarne Kvist åbnede knivtræffet.
En meget glad Bjarne Kvist der stolt viser sin nye kniv frem.
Knivholt er stedet hvor gamle venner mødes og glæder sig intenst til at være sammen igen. Her er det Steen Nielsen og Jørn Lund der udgør det ømme par. Rigtig dejligt at se store voksne mænd være ærlige om deres følelser ;-)
Årets knivbærer, falkoner Frank Skaarup og frue Susanne beundrer den smukke kniv der følger med æren.
Frank Skaarup viser sin nye kniv frem med glæde. Frank var synlig glad og berørt over den store hæder det er at være "Årets Knivbærer".
Muligvis er falkejagten på vej ind i Danmark igen.
- Der har været kontakter mellem jægere og de relevante ministerier, og vi håber at falkejagten igen kan drives i Danmark, udtaler Frank Skaarup.
Jan Jonsson fra Sverige holder nok ikke op med at udvikle sine knive lige med det samme, her en kastekniv i udsøgt forarbejdning.
Holstebrogruppens Henry Keller viste denne lille skønhed der flere gange har givet anledning til diskussion. En enkel og anderledes lille kniv der helt sikkert er faldet i min smag.

Per Hammerich, frivillig deporteret fra Danmark til Norge, viste denne kniv. Skæfter er fra ca år 1905, og er et husflidsarbejde udført af en sømand. Materialet er hvaltand. En ret dejlig kniv at se, der var noget historie med i kniven der.
Harald Sellevold er jo som vanligt altid med på de "gale streger" Denne gang med en kniv skæftet i sølv med gravering.
I scrimschaw er stavkirken i Bergen og stenen er Norges nationalsten. I sandhed et lækkert stykke håndværk.
Så er den gal igen! Her er det du ikke må se...... vend til bage til juli og se den ting vi ikke må vise lige nu. Det er det hele værd. I sandhed en utrolig ting. Der bliver kun lavet én i dette liv siger Jan. Jan Jonsson fra Sverige holder på sin hemmelighed og det gør vi også lidt endnu.

SÅ ER DET TID!
Nu kan du se billederne, i sandhed et stort værk.

 
 
 
Jan Jonsson viste nogle fremragende arbejder frem. Den lille kniv til højre indeholder 1,2 kilometer streg i dekorationen! Ikke underligt at de knive er flotte og koster penge. En finish óg detaljerigdom jeg skal lede længe efter at finde andre steder. Den meget lille kniv herunder er noget for sig selv. Den er med skede 26 mm, og kniven alene er 17mm. Det er altså utroligt at Jan kan udføre dette arbejde, jeg er meget imponeret.
Gamle Rolv A. Carlsen var med igen, og ja, jeg må godt sige gammel, han er nu 87 og laver stadig kniv. Rolv viste en smuk kniv med fossilt hvalrostand, 3000 år gammelt. En glad mand med nogle smukke klassiske knive.
Rolv er i sandhed en gut med gang i. I starten af dette år er Rolv gået ind i det 2100`ende århundrede. Han har købt en PC med alt hvad der hører til og bruger den meget ofte med stor glæde. Rolv fortale med begejstring om at han havde været inde på vores sider på nettet og læse artikler og se reportager, Velkommen igen Rolv, vi glæder til at se dig som gæst på vores web igen. Godt gået.
LES MARTINS SINGERS, nu uden filter. De to meget glade knivmagere Jens Rahbek og Michael West havde gang i musikken for alvor den dag, en herligt syn og en endnu mere herlig lyd. (Sådan et par MARTIN guitarer lyder bare fedt. Spørg IKKE om jeg er misundelig...)
   

Hvis du er kommet ind på denne side gennem et direkte link, TRYK HER