Knivtræf på herregården Knivholt i Frederikshavn i 2004

VENDSYSSEL KNIVMAGERLAUG har igen i 2004 afholdt stort knivtræf på herregården Knivholt ved Frederikshavn lørdag-søndag d. 8 og 9. maj 2003.

Knivtræf igen!! Det er herligt at kunne se frem til noget. Vi har glædet os i gruppen og var af sted næsten alle mand. Herligt at se de mange knivmagere og leverandører igen.

Denne gang er reportagen noget kortere end vanligt da jeg sad meget af tiden ved holstebrogruppens bord. En ny måde at opleve verden på, men også mindre tid til at komme rundt til alle mange gange. Der var meget at se på og mange mennesker til at se på det. Igen et herligt arrangement, tak til de gæve folk bag træffet, det er altså bare godt klaret!

 

 

Formand for Vendsyssel Knivlaug, Keld Høeg byder velkommen
 
Åbning, nu med dans. Herligt at se danseglæden sprudle. En fin åbning med en meget god og veloplagt "forsnakker" og sanger til at styre tingene.
Formand for byplanudvalget Anders Gram Mikkelsen afslører en stor smuk skulptur af lokal kunstner. Anders sagde blandt andet: "det forpligter at være den største knivbegivenhed i Danmark. Hvorfor ikke være den største i Norden. I skal stræbe højt, vi er med jer."
I sandhed en stor kniv, lad os håbe vores lidt umulige knivlov ikke gælder her.
Årets knivbærer 2004 er Helge Quistorff der med sit store arbejde for skovene og naturen er fundet som årets knivbærer
En glad Helge med sin kniv, lavet at laugets medlemmer.
Ved Holstebrogruppens bord havde vi valgt at gøre det lidt anderledes. Vi vendte vores bord, og inviterede alle til at komme ind og se med når vi sad og nørklede. Der var meget stor interesse fra alle sider, her er det Olav Mortensen der kom forbi og kiggede med. Olav viste sidste år arkantususskæring se reportagen fra 2003 her.
Birger var igen fremme med den lille snittekniv. En stor stak spåner var vartegnet da Birger var i gang med at med at snitte i frisk poppeltræ. Et stykke træ og en kniv, så kan du komme langt.
Her er det du ikke må se...... vend til bage til juni og se den ting vi ikke må vise lige nu. Det er det hele værd. I sandhed en utrolig ting og en utrolig historie. Jan Jonsson fra Sverige holder på sin hemmelighed og det gør vi også lidt endnu.

Så er billedet skiftet og den fantastiske kniv afsløret. Det var et stykke håndværk ud over det sædvanlige. Lavet på en aldrig brugt hundrede år gammel klinge, en speciel ting.

Drikkekrus, mug med kniv lavet af Kåre Moseid, Vanse, Norge
 
Med en ny vinkel, med indbygget kniv.
Smeden i hjørnet, Ernst Frandsen viser smedning til de mange interesserede.
Harald Sellevold var med igen. Med et lunt ´smil viste han "de nye" frem.


Kniv skæftet med rav, indlæg af mammut, bagholk damask

Ringlekniven
Når en mand havde dræbt en anden i ærlig kamp skulle hans kniv udstyres med indbyggede kugler. Ringlekniv blev den kaldt fordi den er udstyret med kugler der ringler tydeligt når kniven trækkes op af skeden. Dette for at advare andre om at kniven og dens ejer var farlig. Denne kniv har også drukket blod, Harald har skåret sig så grundigt at vener og hånd måtte sys sammen med mange sting flere gange. Så dette var en rigtig "ringlekniv".
Skyggejæger, pavestatens heksejægere brugte disse knive. Udsmykket med bronze, delvis forgyldt.
 
WOLF Camper, vores faste ven Michael med hele rækken af gode ting og sager. Jeg var specielt glad for at se ham i år, da jeg var kommet af sted uden fleece og jakke. Jeg købte en fleece med vindstopper og var varm og glad resten af dagen, indtil jeg kom hjem. Så var reaktionen fra min hustru: "Sådan en må du da også gerne godt købe til mig!" (dyrt at glemme jakken!)
Årets hund, flat coatet retriever, Choko, 8 uger
 

Hvis du er kommet ind på denne side gennem et direkte link, TRYK HER