Vikingemarked i Ribe 2003

Så har vi igen set på de vilde vikinger. Vikingemarkedet i Ribe er velbesøgt, især sydfra. Mange dygtige håndværkere, nogle knivmagere og smede, mange smukke ting.

Et herrens vejr lørdag havde nær forvandlet alle til "plastikvikinger" under presenninger og andet, men søndag var det herligt vejr. En skøn dag, mange kendte ansigter, en god oplevelse.

 

Knivsmeden fra Bornholm var også med. Disse smukke knivskæfter er fremstillet af
Billedskærermester
Jacob Nielsen
Dalegårdsvej 2
3720 Aakirkeby
Sakserne udviklede deres enæggede våben allerede omkring slutningen af 500 tallet, og invasionen af England har vel foregået en gang i 600 tallet.
Knivtypen har vel været kendt siden dengang, men holder sikkert ikke længere end til 1000 tallet.
Det der er interessant er at knivtypen er mere almindelig i England ( i forhold til fund i Skandinavien), hvor man muligvis bar sådan en Sax, som en form for symbol, idet den i Skandinavien var blevet afløst af en kampkniv af en helt anden type (måske fra Ungarn).

Vi har fået disse informationer fra Jacob og takker for hjælpen.

 
Når enden er god......
Den svenske (tyske) smed Götz Breitenbücher var også med og havde mange børn inde og trække i bælgen. Helt sikkert en herlig oplevelse at være med til at lave sig egen pilespids.
Götz kan mere end smede pilespidser... Et smukt sværd, så hvis du har 10.000 til overs så....
 
Mathias Bachmann har lavet et ryttersegl, original er fundet i Meclenborg-forpommern, Polen og Rusland. Et smukt arbejde fra en smed der kunne mere end lave almindelige klinger.
Brikvævning med stiv holder..............
Ludwig! En "lille" hvalp der bare var så dejlig!
   

Hvis du er kommet ind på denne side gennem et direkte link, TRYK HER