Skede med skjult syning

   Jeg har tidligere skrevet lidt om skedesyning her på hjemmesiden (kan findes via dette link). Til Dansk Knivforenings blad blev jeg bedt om at lave en artikelserie om samme emne, og her i foråret 2006 er den sidste artikel i en serie på 4 blevet trykt i bladet. De 4 artikler er tilsammen noget længere end ovennævnte beskrivelse, så selvom emnet altså er det samme, er det naturligvis her beskrevet i noget mere detaljeret form. Og da alle 4 artikler nu er offentliggjort i bladet, har jeg valgt at lægge dem ud her på hjemmesiden - dog i lettere redigeret udgave.

Den færdige kniv ser således ud:

Selve kniven er lavet på en af Søren P. Stormgaards smukke og stærke RWL-34 klinger. Forpladen og knoppen er lavet af beigefarvet mammuttand købt hos Sort og Schou, der er indlagt fiber og tinplader, og midterdelen af skæftet er lavet af et stykke birds-eye she oak fra Australien købt hos Native woods.

Skeden er syet af spansk rårandslæder købt hos Læderiet i Århus, udsmykningen er pautet på skeden, og den er farvet med narvsværte på spritbasis i brune nuancer.

De 4 artikler blev trykt i 4 på hinanden følgende numre, så jeg har valgt at bibeholde samme opdeling af teksten. Artiklerne ligger således som 4 separate sider, som kan nås via følgende links:

Opmåling af skeden

Udskæring og syning

Formning og pauting

Farvning og efterbehandling

 

Hvis du er kommet ind på denne side gennem et direkte link, TRYK HER